toggle menu

Telepítés

Mobilházak telepítése során ajánlott beton alapot  készíteni. Használt mobilházainkhoz, melyek súlya mérettől, felszereltségtől függően 3-5, de akár 7 tonna körül is lehet,  sáv alap készítését javasoljuk. 


Miután a kívánt helyszínre telepítettük a mobilházat, a  beállítás során a ház méretétől függően 6-8 ponton kell alátámasztani, majd vízszintbe helyezni.  Ezután történhet a közműre csatlakoztatás. Az alátámasztásokat betonelemekkel, illetve acélbakokkal tudjuk megoldani.


Új, hőszigetelt készházaink esetében a ház külméretével egyező, teli vasbeton-lemezalapot javaslunk készíteni, mivel azok súlya mérettől függően akár 15 tonna is lehet. A házak telepítési magassága az alaptól kb. 50 cm.


Telepítést követően a kerekek eltávolíthatók, vagy tehermentesítve a házon is hagyhatók. Javasolt a lábazati részt eltakarni, körbe venni.


A mobilházak telepítése, közművekre való csatlakoztatása engedélyköteles. Célszerű a vásárlás előtt tájékozódni a helyileg illetékes polgármesteri hivatalnál. Cégünk az eljárás során építész szakemberrel szakmai segítséget tud nyújtani mobilházak telepítésében, vásárlás előtt kérjük, tájékozódjon nálunk!

További fontos információk