toggle menu

ITT A JÓ IDŐ, IRÁNY A NYARALÓ!

Megérkezett a tavasz, az idő is melegszik végre. A hosszú hideg téli hónapok után újra ellátogatsz a nyaralódba, ahol elnézve a régi kis házikót, kedved támad lecserélni. De építkezni, nem túl késő elkezdeni?

Bizony most neki kezdeni az építkezésnek, lehet, hogy  késői gondolat már. Arra bizony rámehet az egész nyár! Akár hónapokba is telhet mire felépül a nyaraló, nem beszélve az anyagi vonzatokról. A mobilház viszont egy olyan megoldást nyújt neked, amellyel már 2-4 héten belül kulcsrakész, azonnal költözhető nyaralót, hétvégi házat tudhatsz magadénak.

Mobil és flexibilis, mint egy lakóautó

A mobilház egy kompromisszumos megoldás lakóautó és ház között. Ezek a fémvázas szerkezetre épített, kerekeken guruló házak könnyedén mozgathatóak, telepíthetőek. Tehát, ha megunod a balatoni nyaralást és a hétvégi székhelyedet inkább a Tisza partra helyeznéd át, de a házadról nem szívesen mondanál le, megnyugtatunk nem is kell. A mobilház kamionnal szállítható, egy traktor segítségével pedig maximum egy nap alatt telepíthető is, és nyaralódat kulcsrakész, azonnal költözhető állapotban veheted birtokba.


Mekkora legyen a mobilház?

Ez természetesen attól függ, hogy hányan fogjátok egyszerre, egy időben használni a nyaralót. Mobilházakat 20 négyzetmétertől egészen 57 négyzetméterig találsz kínálatunkban, melyek méretüktől függően 2-6 fő számára kényelmesen használhatóak. Ha több generáció használja őket, ideális lehet két kisebb házba beruházni. Ezek elhelyezhetőek a telken különálló nyaralóként, de akár egybe nyitva is. Így a család és a baráti társaság együtt nyaralhat, mégis marad mindenkinek némi magánszféra.


Fapados nyaralótól a luxus apartmanig

Mivel a mobilházak évtizedek óta jelen vannak a piacon, ezért itt is bőven tudsz már a használt, klasszikus, valamint az új és modernebb darabok közül válogatni. Egy régebbi mobilház inkább garantálja a kempingezés retro élményét, míg egy új modellben a modern luxus hangulatát élhetjük át. Mindkét típusú házról elmondható, hogy komfortos, kényelmes, kisebb és nagyobb lakótérrel is kaphatóak. Továbbá van lehetőséged teljesen felszerelt, tehát bútorozott és gépesített házat vásárolni, de az úgynevezett basic modelleknél te magad válogathatod össze a bútorokat és rendezheted be saját ízlésednek és elképzelésednek megfelelően.

Milyen költségekkel kell számolni?

Mi a MobilHomes Kft.-nél igyekszünk minél szélesebb igényeket kielégíteni, így nálunk találhatsz 20 nm-es használt házikókat már 5,8 millió forinttól, 40 nm-es új és teljesen felszerelt házakat, melyek eladási értéke 8 millió forint, de vannak prémium kategóriás modelljeink 19 millió forintért.

Ezen felül olyan járulékos költségekkel kell számolnod, mint:

  • Terepfelmérés és terepigazítás, mely egy olyan telepítést megelőző munkálat, melyet mindenképpen szükséges elvégezni a mobilház lerakása előtt.
  • A mobilház alapjának előkészítése, közüzemek bekötése.
  • A mobilház szállítása kamionnal történik, telepítéséhez, helyére igazításhoz pedig traktor szükséges. Itt fontos megjegyezni, hogy a mobilház szállítása mérete miatt csak engedéllyel és kizárólag éjszaka végezhető.Foglaljuk tehát össze, miért is jó a mobilház?

  • A mobilház tökéletesen funkcionál akár tóparti nyaralóként is. Könnyű mozgathatósága miatt nincs kitéve az árvíz veszélyének.
  • Gyorsan elkészül és egy darabban érkezik. Vásárlást követően 2-4 héten belül kulcsrakész, azonnal költözhető házat vehetsz birtokba. A házak rendelhetőek beépített bútorokkal és gépesítve is akár.
  • Költöztethető: ha meguntad a Balatont, nyaralóddal együtt átköltözhetsz a Tisza partjára vagy a hegyekbe is akár.
  • Olcsó. Olcsóbb, mint egy ingatlan. A ház értékét pedig nem befolyásolják a regionális ingatlanpiaci árak. Megkímélheted magad egy nagyobb ingatlanberuházástól, mind anyagilag, mind idő tekintetében.


Meggyőztünk? Nézz szét használt és új mobilház kínálatunkban! Ha pedig maradtak megválaszolatlan kérdéseid kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.Fontos információk