toggle menu

Így rendezd be a mobilházad, ha gyerekkel élsz

Egy mobilház nem csak egyedülállóknak vagy pároknak lehet ideális otthona. Gyerekekkel is kényelmesen és biztonságos körülmények között lehet itt élni, mint a hagyományos tégla építésű épületekben. Mi eláruljuk neked hogyan!

Mobilházban lakni gyerekekkel?

Igen gyerekekkel, hiszen léteznek három hálószobás, 57 négyzetméteres mobilházak is. Bármekkora négyzetméter mellett is döntesz az első vásárlás során, a későbbiek során mobilházadat kedved és a család igényei szerint folyamatosan bővítheted. Ugyanakkor családtervezés során sokakban merül fel az igény egy kertesház iránt. A mai ingatlanárak mellett azonban ez sokak számára megvalósíthatatlannak tűnik, mert a még megfizethetőnek tűnő telekre egy házat is felépíteni időben és pénzben is gyakran egyenlő a lehetetlennel. Létezik azonban egy idő és pénz szempontjából is barátságosabb megoldás: a mobilház. Hiszen ma már semmilyen akadálya nincs annak, hogy egy mobilházban kényelmes, gyerekbarát családi otthont rendezz be! A mobilházak adta térbeli lehetőségekhez alkalmazkodva, ugyanolyan kellemes lakást lehet belőlük kihozni, csak úgy mint bármilyen más ingatlanból.


Térszervezés és szobakiosztás

A mobilházakat általában nagy, tágas közös térrel, és kisebb hálószobákkal alakítják ki. Több lehetőséged is van arra, hogy kényelmesen el lehessen férni gyerekekkel is a mobilházban. A legkézenfekvőbb, de egyben a legköltségesebb megoldás, ha két mobilházat L alakban nyitsz össze. Ilyenkor az egyik nappalit kialakíthatod a gyerekek számára, így biztosítva nekik egy nagyobb játszó teret, ahonnan nyílhatnak a hálószobák és egy külön fürdőszoba a gyerekeknek. Hasonlóan, mint egy két szintes házban. Ez a megoldás minden korban igen hasznos lesz, főleg amikor tinédzserré cseperednek a gyerekek, mikor már a baráti társaság is egyre több időt tölt nálunk. A házakat felfelé is bővítheted.Ha pedig eljön az idő, amikor a gyerekek kirepülnek a fészekből, nem maradtok ott egy hatalmas házzal, mint a tégla építmények esetében. A mobilházak egyikét el tudjátok adni, esetleg áttelepíthetitek a telekre nyaralónak, hétvégi háznak. 

Természetesen nem mindenki tud még a kedvező árak ellenére sem egyből két mobilházat vásárolni. De nem is feltétlenül szükséges, hiszen 35 nm-es mobilházak már két hálószobával lettek kialakítva, a 48-57 nm-es modellek között pedig akár már három hálószobás megoldásokat is lehet találni. A fő szempont továbbra is a gyerekekre szánható tér megtervezése. Mint említettük, a belső terek átalakíthatóak, a szobák egybe nyithatóak, tehát például egy három szobás házban két egymás melletti szoba kevés anyagi ráfordítással már egybe nyitható, esetleg az egyik szoba részére a másikból néhány négyzetméter leválasztható. De meggondolandó egy szigetelt moduláris terasz lehetősége is, ahol a gyerekek egy külön játszó szobát tudhatnak magukénak.  


Helykihasználás: játék a térrel

Ha fenti lehetőségek közül egyik sem megvalósítható, és a gyerekeknek mindenképpen egy kisebb szoba jut, akkor a nappalit kell úgy berendezni, hogy a család valamennyi generációja kényelmesen tudja a saját céljaira használni. Léteznek megoldások, amikor nektek sem kell lemondani a nappaliról, de a gyerekeknek is jut egy kis extra hely a játékra. Nagyon divatos és egyben praktikus megoldás egy dobogó beépítése a nappaliba, mely egyben játékok tárolóhelye is tud lenni. Ugyanígy moduláris kanapék, egyéb a nappali stílusához passzoló tárolók segíthetnek abban, hogy a szoba egyik pillanatról a másikra gyerekbirodalom, és ugyanígy néhány perc alatt rendezett szoba legyen, ahol a felnőttek is kikapcsolódhatnak. Egy igazán izgalmas és kreatív megoldás, melyet nem csak a nappaliban, de más nagyobb, helyiségekben is használhatsz, a térelválasztó, kihúzható ajtók és bútorok. A kisebb gyerekszobákban a rendelkezésünkre álló tér emeletes ággyal, kihúzható tárolókkal és íróasztallal nagyon okosan kihasználható.Hogyan lesz a mobilház gyerekbiztos

Pontosan ugyanúgy, mint bármely más hagyományos otthon. A bútorokra itt is szerelhető élvédő, a szőnyeg csúszásgátlóval biztosítható a padlólaphoz, a konnektorok is szabványméretűek, melyekbe tökéletes illik a konnektorvédő. A mobilházakban nagyrészt beépített bútorok vannak, melyek ebből a szempontból kifejezettem biztonságosak a gyerekekre nézve. Amennyiben ezeket le szeretnéd cserélni, érdemes az új bútorokat is mindenképpen rögzíteni. Ha tehát családalapításon töröd a fejed és szeretnéd, hogy gyermekeid élvezzék a kertes ház nyújtotta örömöket, mindenképp vedd fontolóra a mobilház lehetőségét. Egy mobilház is lehet ugyanannyira család- és gyerekbarát otthon, mint bármilyen más hagyományos lakás vagy ház. A kisebb tereket is ki lehet úgy alakítani, hogy gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt komfortos legyen. A mobilházak belső terei pedig nem feltétlenül kicsik. Minden csak tudatos berendezés és kreativitás kérdése, és csodálatos családi otthon lesz a mobilházból!

Ha kíváncsi vagy, új és a használt mobilházainkra, tekintsd meg aktuális használt és új mobilház kínálatunkat!


Fontos információk