toggle menu

Hogyan lesz szép a kertem, ha mobilházam van?

Kertépítés, kertrendezés mobilházas környezetben. Mit, mikor, hogyan érdemes csinálni?

Magyarországon is egyre szélesebb körben terjednek a mobilházak, jó ár-érték arányuk és alacsony építési költségük csábító ajánlattá tette sokak számára ezt a fajta megoldást. Nyaralónak ideális lakásforma, a beszerzésük pedig, ha megbízható cégtől (tipp: mobil-homes.hu :-) ) vásároljuk őket, gördülékenyen megvalósítható.

Ebben a cikkben nem is annyira az ezekenk a házaknak az előnyeiről szeretnénk írni, mivel arról már szinte minden lényeges dolgot el lehet olvasni a honlapon, inkább arra koncentráltunk, hogy hogyan lehetne a ház körül szebbé / jobbá tenni a környezetet.

Kulcsmondat: Zöld utat a kertrendezésnek!

A kert nem csak szemetgyönyörködtető tud lenni, de a gondosan megtervezett virágkompozíciók varázslatos illattal kedveskednek az arra sétálóknak. Megfelelő elrendezéssel, kialakítással a kikapcsolódás és a pihenés elsőszámú lehetőségévé válhat.

Egy kerti tó, vagy sziklakert igazi eleganciával ruházhatja fel a teret, amit a növényekkel együtt az állatvilág is élettel tölt majd meg. A kis házméret pedig jó alalmat ad arra, hogy ilyen “tereptárgyakkal” egészítük ki a kertet.

Méhek, lepkék a virágok körül, halak a tóban. Még sokáig lehetne sorolni a pompás élőlényeket, akik jelenlétükkel színesebbé teszik a mobilházunk környezetét.

A tervezés ugyanakkor nem minden, hiszen az elkészült művet karban is kell tartani, fordítsunk tehát kellő figyelmet a kertrendezésre, hogy mind a kezdeti, mind a későbbi problémáink minimálisak legyenek.

Különösen akkor, ha szeretnénk zöld fűvel körbevenni magunkat, hiszen a gyep rendszeres és megfelelő mennyiségű öntözésre szorul, különben veszít minőségéből és élettartamából egyaránt. Automata öntözőrendszerekkel az öntözésre fordítandó idő szinte nullára lecsökkenthető és az időzítéssel sem kell bajlódnunk.

Összhang ház és kert között

Ha azt szeretnénk tehát, hogy tényleg pihentető legyen a nyaralás, mindig jó érzés legyen a hétvégi ház körül tenni-venni, akkor a kert épp oly fontos, mint az ablakon levő függöny színe, vagy a kanapé huzat anyaga. Ha szüken állunk idővel, vagy nincs meg a türelmünk a kerti munkálatok elvégzéséhez, akkor forduljunk megbízható szakemberekhez.