toggle menu

Hogyan csökkenthetőek egy mobilház fűtési költségei?

MIt kell tennünk ahhoz, hogy kevesebbet kelljen fűtésre költenünk? Mennyit számít a szigetelés?

A mobilházakra nem csak nyáron lehet szükség. Vannak, akik az év minden napján használják őket, így fontos, hogy a hideg és meleg időszakban is kellemes klímát teremthessünk a mobilházak belsejében.

A megfelelő klíma eléréséhez légkondicionáló berendezést és elektromos fűtést ajánlott használni, azonban ezek rendszeres működése komoly energiafogyasztást eredményezhet az egész éves használat során. Az energiaköltség csökkenthető a megfelelő szigeteléssel, a kialakításhoz szükséges költségek pedig pár év alatt megtérülnek.

Mobilház szigetelése

A mobilházak falait kőzetgyapottal szigeteljük, így megfelelő hőtartó képességgel rendelkeznek zárt ajtó és ablakok mellett. Megfelelő vastagságú szigetelőanyag kiválóan megtartja a belső hőmérsékletet, azonban a nyílászárók minőségén is sok múlik. Egy nagyobb, 1 rétegű üvegfelületen könnyedén elszökik a meleg. Érdemes tehát modern, műanyag nyílászárókat alkalmazni.

Egy jó szigetelőképességgel rendelkező nyílászáró is okozhat galibát, ha nem megfelelően lett behelyezve, ezért az ablak beépítést kizárólag hozzá értő szakemberekkel végeztessük el. Így biztosak lehetünk benne, hogy a beépített ablak illetve ajtó, minden tekintetben jól funkcionál. Nyáron a hideget, télen a meleget tartja bent otthonában.

Mivel a falak könnyű szerkezettel készülnek, így egy huzamosabb ideig nyitva felejtett ajtó vagy ablak teljes mértékben behozhatja a külső hőmérsékletet otthonunkba.