toggle menu

Egy mobilház otthonos varázsa

Képzeld el, hogy egy friss, reggeli szellővel indul a napod, miközben körülvesz a természet csodája és a csend. Nem a hagyományos falak között vagy, hanem egy kis, otthonos mobilházban.

Zsuzsanna tavaly augusztus óta él egy Pemberton Mistique típusú mobilházban, és az itt szerzett tapasztalatairól faggattam a beszélgetésünk során.


Első kérdés, ami felmerült bennem, hogy vajon miért döntött a mobilház mellett? Nos, az olcsóság és a gyorsaság egyértelmű előnyök voltak számára a döntéshozatalban. Nem csak a ház volt kedvező árú, de a telepítés is gyorsan és egyszerűen ment. A kiszállítás napján igaz volt egy kis csúszás, de maga a folyamat nagyon izgalmas és gördülékeny volt. Két sávalapot kellett készíteni és már gurították is rá a házat.


A komfortos lakhatás élménye az első pillanattól kezdve adott volt. A legnagyobb pozitívum Zsuzsanna számára az volt, hogy nem kellett berendeznie a házat. Szerencsére talált egy olyan darabot, ami az ízlése szerint volt bútorozva, ezért csak a személyes tárgyaival kellett még otthonosabbá tennie azt.


A mobilház utólagos szigetelés már tervben van, bár elmondása szerint, eddig sem volt probléma a fűtéssel télen. A gázfűtést lecserélte villanyra, emellett elektromos kandalló is van a házban, így egyáltalán nem fázott a hideg hónapokban sem. A nyári időszakban a ház a nagy ablakok miatt természetesen hamar felmelegszik, viszont a klímával tökéletesen le lehet hűteni azt még a legmelegebb napokon is.


Az interjú alanya bátorítást és megerősítést adhat minden olyan személynek, aki hasonló életmódot fontolgat. Egy mobilház megvásárlása nemcsak egy új otthon, hanem egy új életforma lehetőségét is kínálja tulajdonosának, tele izgalommal és varázslattal.

Ezzel az interjúval remélem inspirációt adtunk másoknak is, hogy merjenek új dolgokba belevágni és felfedezni az élet izgalmas lehetőségeit.


Fontos információk