toggle menu

A Sun Roller mobilházak

Milyenek a Sun Roller által gyártott mobilházak? Mi a különlegességük? Miért ajánljuk őket? Ha érdekel, hogy mitől olyan népszerűek ezek a vidám színekben gyártott darabok, olvasd el a bejegyzésünket!

Kiknek ajánljuk ezeket a mobilházakat?

A mobilházakat általában egyaránt szoktuk lakáscélra és nyaralónak is ajánlani. Manapság egyre népszerűbb ez a megoldás, nem csak azért, mert a mai ingatlanárak és építkezési költségek miatt megéri ezt az utat választani, hanem a környezettudatosság okán is. Ugyanis egy mobilház fenntartása sokkal költséghatékonyabb, kevesebb erőforrás felhasználásával tudjuk általuk biztosítani a mindennapi, egyébként kényelmes életünket. 

A Sun Roller mobilházaknak több előnyük van, azoknak ajánljuk őket, akiknek kifejezetten fontos a jó ár-érték arány, pénzükért cserébe jó minőségű és időtálló, modern mobilházat szeretnének. Ezek a használt mobilházak kifejezetten magas minőségben készülnek, modern technológiával.

A gyártóról

A Sun Roller nem új a mobilházak piacán, 1973-ban alapították a céget Spanyolországban, majd 2003-ban Szlovéniában is nyitottak egy gyárat. Az európai mobilház piac egyik legismertebb és vezető gyártója. Kifejezetten fontos a cég számára az innováció és a minőség. A céges értékeket tekintve célként fogalmazzák meg a biztonságos, funkcionális és kompakt mobilházak gyártását. 

Az egyik legjellemzőbb sajátosságuk a szendvicspanel alkalmazása, mely modern és esztétikus fejlesztése napjaink építkezéseinek, és kifejezetten jól passzol a mobilházakhoz, nem csak megjelenésben, de funkcióban is. A szendvicspanelnek köszönhető a Sun Roller mobilházak modern, mégis színes és vidám megjelenése, mely miatt olyan sokan választják ezt az esztétikus mobilház típust. 


A Sun Roller mobilházak technikai jellemzői

Bár többféle mobilházat árulunk ettől a gyártótól, és a kínálat folyamatosan változik, azért van néhány olyan jellemző, amely az összes Sun Roller mobilházra igaz. Ilyen a magas minőség, a hasonló stílus, a jó ár-érték arány, de nézzük inkább a részleteket:

Szendvicspanel: hőszigetelés és esztétikum

Maga a szendvicspanel használata mutatja, hogy mennyire innovatívan gondolkodó cégről van szó. Ez a megoldás a könnyűszerkezetes épületek esetében jellemző, és fő célja a megfelelő hőszigetelés biztosítása, és a hőhidak kialakulásának az elkerülése. 

Hőhídnak azokat a felületeket hívjuk, amelyek hidegebbek, mint a környező felületek, ezért itt csapódik ki a pára a levegőből. A könnyűszerkezetes épületek esetében kifejezetten fontos, hogy megfelelő legyen a hőszigetelés, hiszen ez probléma szokott lenni. Azáltal, hogy a szendvicspanel kifejezetten jó hőszigetelő, hozzájárul ahhoz, hogy a mobilház jobban bent tartsa a hőt, és egyenletesen szigeteljen. Ezáltal hosszútávon például a mobilházak esetében is a klímaváltozást lassítja, hiszen a mobilháznak, kifejezetten a jól szigetelt mobilháznak nagyon alacsony az energiaigénye.

Tehát ez a nagyszerű technológia részben ahhoz járul hozzá, hogy minél környezettudatosabb épületek készüljenek.  

A szendvicspanel külső és felső fémrétegből áll, a kettő között pedig szigetelőanyag található. Ez ennek a sokoldalú építési anyagnak a titka. Esztétikai szempontból is érdekes, modern burkolat, melyet általában az építőiparban, redőnykészítésben ismert és alkalmazott RAL skála minden színében elérhető. Ennek köszönhető, hogy a Szlovéniában gyártott Sun Roller mobilházak ilyen sok szép és érdekes színben kaphatóak. A színes, bordázott fém borítás pedig egyszerre kölcsönöz modern, mégis az amerikai vidéki házak külső faburkolatára emlékeztető, hangulatos megjelenést a mobilházaknak. 

Ezeknek a mobilházaknak azonban nem csak a korszerű szendvicspanel az egyik legnagyobb előnye, de galvanizált alváza is kivételes, mert nem korrodálódik. Pont ezért kifejezetten ajánljuk vízparti nyaralónak vagy otthonnak az egyébként is tengerparti hangulatú, bájos Sun Roller házakat.

Nyílászárók és téliesítés

A legtöbb Sun Roller mobilházat duplaüveges nyílászárókkal ellátva lehet megvásárolni, melyek már hőszigeteltnek számítanak. A Sun Roller mobilházak részben téliesítettek. Sok esetben hűtő-fűtő klímával vannak felszerelve, mellyel télen is nagyszerűen lehet fűteni, és mivel a mai modern inverteres klímák fogyasztása eltér a fűtőpanel technológiájától, ezért sokkal költséghatékonyabb is. 

Fűtés és közművek

A téliesített vagy részben téliesített mobilházak sokszor központi fűtéssel rendelkeznek. A fűtésrendszer lehet elektromos, illetve gázzal működtethető. A mobilházakat nem lehet vezetékes gázra csatlakoztatni, ezért a melegvizet, a főzéshez használt gázt és olykor a fűtést is palackos gázzal lehet megoldani. Azonban gyakori az elektromos megoldás, mind a víz melegítésére, mind a főzésre és a fűtésre. 

Ha olcsón és környezettudatosan szeretné biztosítani a mobilház melegentartását, és elektromos ellátását, akkor érdemes a főzést praktikus és igényes elektromos főzőlappal megoldani, a fűtést pedig klímával, vagy azzal kombinálva, az elektromos áramot pedig napelemes megoldással is ki lehet termelni. Több vásárlónk oldotta így meg a mobilház fenntartását. Így az otthon fenntartása nem csak költséghatékony lesz, de zöld is. A Sun Roller mobilházak stílusa

A Sun Roller mobilházak stílusát uralja a deszkaburkolatra emlékeztető kialakítású szendvicspanel, amely így az amerikai vidéki építészetre, valamint az európai tengerpartokra asszociál. Ezt a hatást erősíti a bájos, zsalugáteres ablak, és a festés is. Így vidám és bohókás megjelenés is jellemezheti ezeket a házakat, de a tengerparti hangulatot is meg lehet teremteni, mindez csak színek és kiegészítők kérdése. 

Emellett azonban maga a fém héj, amely a házakat nagyszerűen védi a külső környezeti hatásoktól, modern megjelenést is adhat a Sun Roller házaknak, mindez csak rajtunk, a választott színeken és kiegészítőkön múlik.

A Sun Roller mobilházak jellegzetessége a beépített, félig vagy teljesen fedett, tornácszerű terasz. Egyedi megjelenést kölcsönöz ezeknek az otthonoknak, miközben egy kellemes plusz funkciót is kapunk ezáltal, hiszen a terasz nagyon nagy érték, mind nyaraló, mind otthon esetében. 

A beépített bútorok az egyszerű, letisztult formákat, és olykor színes színvilágot közvetítenek, így harmóniában vannak a mobilház külsejével. Az egyszerű, kissé szögletes bútorok lehetőséget tartogatnak, hiszen néhány kiegészítővel, megfelelő lámpákkal és textilekkel bármilyen lakberendezési stílus megfér mellettük, kis módosításokkal. A bútorok és a burkolatok általában jó minőségűek és jó állapotban vannak. 

A Sun Roller mobilházakat időtálló otthoként használhatod, egyrészt stílusára jellemző, hogy soha nem megy ki a divatból, másrészt a galvanizált acélváz, amely ennek a mobilházan az alapját adja, nem korrodálódik, nagyon masszív, hosszúéletű szerkezet.

Belső elrendezés

A legtöbb Sun Roller mobilház 20-24 nm, ezért a belső elrendezés is ehhez az adottsághoz igazodik. A konyha és az ebédlő egy térben van, letisztult és egyszerű bútorok, beépített, párnázott sarokülő jellemzi ezeket a helyiségeket, amely jelzi, hogy a nappaliszoba funkciója is ebben a térben található. 


A 20-24 nm-es Sun Roller házak két hálószobásak, és egy fürdőszobával rendelkeznek. Két kényelmesen berendezett, szintén letisztult beépített bútorokkal jellemezhető kisebb hálószoba, egy fürdő és egy mosdó található a házakban. A kellemes, tornácra emlékeztető terasz nagyszerű kiegészítője ezeknek a mobilházaknak.

A Sun Roller mobilházak összességében egyedi megjelenésükkel, jó minőségű beépített anyagaikkal és modern, de sajátos megjelenésű szendvicspanel burkolatukkal, beépített, kényelmes erkélyükkel és sajátos hangulattal tűnnek ki a kínálatból. A gyártó sajátos stílusát könnyű felismerni, kényelmes és bájos nyaralót, időtálló otthont teremthetünk belőlük. 

Ha érdekelnek a Sun Roller mobilházak, vagy egyéb termékeink, akkor nézz szét kínálatunkban!


Fontos információk