toggle menu

7 erős érv a mobilházak mellett

7 erős érv a mobilházak mellett Miért jó a mobilház? Milyen előnyei vannak? Megmutatjuk. 7 jó okod van arra, hogy mobilházat válassz, ha otthont vagy nyaralót keresel.

1. Kedvező ár

A mobilházak áráról már írtunk bejegyzést. Érdemes utánaszámolni, hogy mennyire éri meg, hiszen egy jó állapotú használt mobilházat egy lakás árának a töredékéért meg lehet szerezni, még akkor is, ha a telek árát beleszámoljuk. A mobilházak ára a szerkezetkész házak és a tiny house-ok árával szemben is versenyképes. Hiszen egy szerkezetkész ház ára legjobb esetben 200.000 ft/nm áron érhető el, de általában ennél drágábbak, a 3-400.000 ft-ot is elérhetik. A használt mobilházakat ezzel szemben már akár 100.000 ft/nm áron be lehet szerezni. Természetesen az új mobilházak ára ennél magasabb, azonban a legmodernebb beépített bútorok, magas árú- és minőségű burkolatok és igényes, modern műszaki eszközök találhatóak meg bennünk. Ha így számolunk, könnyen rájöhetünk, hogy még a drágább új mobilházak is jó ár-érték arányban érhetőek el. 

2. Gyors telepítés

Egy új otthon felépítése manapság évekig tart. Sajnos a fokozódó munkaerő- és alapanyaghiány, és az ennek köszönhető folyamatos áremelkedés sem könnyíti meg az építkezők dolgát. A mobilházak mérete pedig egy kisebb vagy közepes méretű lakás alapterületének felel meg, ezért ha kisebb házban gondolkodsz, elképzelhető, hogy jobban jársz egy mobilházzal. Vagy akár többet is vásárolhatsz, és összenyitod őket.

Hiszen a mobilház telepítése mindössze egy napot vesz igénybe. Érdemes előkészíteni a terepet, és előtte alaposan átgondolni a ház elhelyezkedését, megtervezni, hogyan fogtok ott élni. A terasz helyét, az udvart, a kocsibeállót. A mobilház tájolását. Innentől pedig átvesszük a feladatot, és elszállítjuk, elhelyezzük az új mobilházadat. Használt házak esetében 10-15 cm betonalapot szoktunk javasolni a mobilházak telepítéséhez. Ha mindez megvan, akkor csak pár óra választ el attól, hogy legyen egy kész otthonod vagy nyaralód!3. Könnyű fenntartani

A mobilházak fenntartási költsége nagyon alacsony. Még a téli fűtés sem kerül vagyonokba, ha jól szigetelt, téliesített mobilházról beszélünk. A külső szigetelés mellett a dupla üveges ablak járul még hozzá a tökéletes szigeteléshez. A fűtést pedig elektromos fűtéssel, vagy központi kazánnal is meg lehet oldani. A mobilházak nagy előnye, hogy kis mérete miatt könnyű felmelegíteni őket, akkor is, ha nem tartják jól a hőt. Az elektromos fűtést klímával érdemes megoldani, mert a hűtő-fűtő klímák nem fűtőszállal készülnek, működési elvüknek köszönhetően kevés áramot fogyasztanak. Vannak központi fűtéssel ellátott mobilházaink, ezekben kombikazán látja el a fűtést és a melegvíz ellátását. Ezeknek a megoldásoknak jóval alacsonyabb a költsége, mint egy ház vagy lakás fentartásának.

4. Egyszerűen bővíthető

A mobilházak bővítését úgy lehet megoldani, hogy egy másik mobilházzal egymáshoz illesztjük és összenyitjuk őket. Mivel egy mobilház telepítése általában egy napot vesz igénybe, így ennyi idővel kell csupán számolnod abban az esetben is, ha bővítés céljából telepítesz még egy mobilházat. Persze a két ház összenyitását meg kell tervezni, és az átalakítások is időbe telhetnek, de nem kell sok időt számolnod a technikai részletekre sem. Egy mobilház bővítése tehát sokkal, de sokkal olcsóbb és egyszerűbb, mint egy meglévő ház átalakítása. 

Ne feledkezz meg arról sem, hogy mobilházadat széles és tágas terasszal is bővítheted. Akár oldalról zárt, vagy pergolával fedett terasszal elérheted, hogy a tavaszi-nyári időszakban sokkal nagyobb élettered legyen. Kiköltöztetheted a konyha és a nappali funkcióját is, hiszen egy megfelelően felépített és árnyékolt terasz ebben az időszakban az otthonod lelke lehet. 

5. Komfortos a mérete

A mobilházakat a tiny house-al, azaz miniházakkal, vagy épp a lakókocsikkal szemben kényelmes méretűre tervezik. Mi 35-57 nm-es mobilházakat árulunk, melyek mérete egy komfortos méretű lakáséval egyezik. A 3-3,5 méteres belső szélességük, az egyetlen jellemző, amelyhez alkalmazkodni kell. Bár a kisebb méretű házakat és lakásokat sem tervezik ennél szélesebbre. Képzelj csak el egy parasztházat: hasonló méretek jellemzik őket. A belső terek kialakítása általában ötletes: biztosítja a kellemes méretű tereket, egy nagy nappalit, ahol az egész család, vagy egy nagyobb vendégség is összegyűlhet, a tágas ebédlőt, és egy használható, komfortos konyhát, miközben mindennek megvan a helye és a szerepe, a tárolás sem akadály. 

Persze a mobilházak belső tereivel lehet játszani, te döntheted el, hogy összenyitod-e a már kialakított ebédlőt a konyhával, tágasabb hálószobát szeretnél, a mellette levő szoba pedig inkább legyen egy kisebb gardrób. Mi pedig segítünk a megvalósításban! Egy dologban biztos lehetsz: egy átlagos társasházi lakás vagy kisebb családi ház méretű otthont alakíthatsz ki egy mobilházból. Kettővel pedig már átlag fölötti méretekhez jutsz!


6. Ha kell, mobil, hiszen mobilház

Mégha végleges megoldásként is gondolsz egy mobilházra, nagy szerencse és komoly előny, hogy egy kompakt, előre legyártott házról van szó, amelyet egy az egyben lehet szállítani. A mobilházakat kifejezetten arra tervezték, hogy csak egy kamionra legyen szükség a szállításukhoz. Egyébként pont azért nagyobbak, szélesebbek és kényelmesebbek, mint egy lakóautó, mert kamionos szállításra tervezték őket. 

A gyors és rugalmas telepíthetőségnek köszönhetően, ha minden megfelelő előkészület megtörténet, akkor akár egy egész mobilház lakótelepet, vagy nyaralótelepet létre lehet hozni egy nap alatt. Gyorsabban meglehet a nyaralód, mint amennyi idő alatt szállást foglalsz egy nyaralóhelyen!

7. Természetközelibb élmény

A mobilházak kialakításuknak, vékony falaiknak és óriási teraszablakainak köszönhetően sokkal jobban tudják hozni a természetközeli kempingélményt, mint egy családi ház vagy nyaraló. Emellett mégis tudják ugyanazt a komfortot, sőt, akár hőszigetelést is biztosítani. Hiszen nem lakókocsiról és szabadtéri zuhanyzóról van szó, hanem igényes beépített bútorokról, kényelmes fürdőszobáról. Ezért kifejezetten sok vásárlónk választ mobilházat erdő melletti, vagy gyönyörű kilátással rendelkező, természetben lévő telekre. Itt eggyé lehetsz a természettel, anélkül, hogy bármilyen komfortról le kellene mondanod. Akár otthont, akár nyaralót keresel, a mobilház épülete nagyszerű megoldás lehet. 

Egy egyszerű és természetes bútorokkal berendezett mobilház, melyhez nagy terasz, sőt, akár egy kültéri fürdődézsa is tartozik, kedvelt szállássá válhat a megfelelő, csendes helyen, közel a természethez.

Tehát ha nyaralót vagy akár otthont keresel, érdemes elgondolkodnod azon, hogy egy mobilházat válassz erre a célra. Ha érdekelnek a mobilházak, nézz szét kínálatunkban, ahol új és használt darabokat is találhatsz!

Fontos információk